Za pirátským pokladem v Čestíně

07. 07. 2023 v 16:45 hodin
V pondělí 19. 6. 2023 se skupina šesti klientů z pavilonu s doprovodem vypravila na dobrodružnou cestu za pirátským pokladem. Ubytováni jsme byli v Čestíně v penzionu U Janatů. Každý den jsme vyráželi na výlety po okolí a vždy objevili něco zajímavého.
V pondělí odpoledne jsme navštívili Zbraslavice, prošli se po městečku, pozorovali jsme čápy na komíně a pochutnali si na zmrzlině.
V úterý dopoledne jsme byli ve Zruči nad Sázavou a prohlédli si Vodácké muzeum, poseděli jsme v parku na lavičce a potom jeden odvážlivec vystoupal na rozhlednu Babka. Rozhled po okolí byl nádherný. Odpoledne jsme malovali na trička – samozřejmě pirátské lebky.
Ve středu dopoledne jsme zavítali do Vodního domu v Hulicích, což bylo velmi zajímavé. Odpoledne nás přijeli navštívit přátelé z DS. Popovídali jsme si s nimi nad kávou a výbornými palačinkami.
Ve čtvrtek dopoledne jsme vyrazili do Kácova. Prošli jsme se kolem zámku, který je v rekonstrukci a po břehu řeky Sázavy. Potom jsme zašli do Muzea motocyklů JAWA. Zde naši klienti zavzpomínali, kdo jakou motorku pamatuje z dětství nebo na ni jezdil.
V pátek ráno jsme sbalili tašky, rozloučili se a čekala nás cesta domů.
Program našeho pobytu byl pestrý. Po návratu z výletu jsme vždy vyplnili řádek v naší křížovce. Nakonec nám vyšlo v tajence, kde máme uložený pirátský poklad. Pěkné počasí někteří využili ke koupání v místním bazénu. Hráli jsme stolní hry, skládali puzzle, luštili obrázkové sudoku nebo jen poseděli a povídali si. Každý den jsme také pracovali na našem pirátském tablu. Bude nám připomínat příjemný týden strávený v Čestíně.
top